Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napustite vojarne

Libijska vojska dala ultimatum milicijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijska vojska dala je naoružanim milicijama rok od 48 sati da napuste vojarne, državne zgrade i posjede koji su nekoć bili u vlasništvu članova bivšeg režima u Tripoliju i okolnim područjima, objavila je libijska novinska agencija LANA.

Ultimatum je uslijedio nakon što je milicija Ansar al-Sharija u petak istjerana iz svojih baza u Bengaziju, u pobuni protiv naoružanih skupina koje i dalje kontroliraju veliki dio Libije, više od godinu dana nakon svrgavanja bivšeg čelnika Muammara Gaddafija.

Vojska je naredila ‘svom pojedincima i oružanim skupinama koje su zauzele vojarne, javne zgrade ili posjede pripadnika bivšeg režima da ih napuste u roku od 48 sati’, zaprijetivši silom ako ne ispune taj zahtjev, navodi LANA.

Pročitajte i ovo Humanitarna kriza u Libiji - 1 pokapaju se tijela u masovne grobnice Tuga i očaj na sjeveru Libije: Razoreni gradovi, masovne grobnice i strah od kolere Poplave u Libiji - 1 I vi možete pomoći UNICEF Hrvatska pokrenuo humanitarni apel zbog katastrofalnih poplava u Libiji

>> Libija: Islamisti izbačeni iz Bengazija

U priopćenju se navodi da je vojska u nedjelju istjerala miliciju iz vojnog kompleksa na autocesti prema međunarodnoj zračnoj luci u Tripoliju, uhitila njezine pripadnike i zaplijenila oružje.

Napad na baze Ansar al-Sharije bio je početak ‘čišćenja’ koje provode policija, vojnici i aktivisti, a nakon masovnih prosvjeda protiv paravojnih formacija u petak u Bengaziju. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene