Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borbe bjesnile cijelu noć

Libanon: U novim sukobima 16 ozlijeđenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šesnaest osoba ranjeno je u noći sa ponedjeljka na utorak u sukobima sunitskih muslimana i alavita u libanonskom gradu Tripoliju, objavili su bolnički i sigurnosni izvori.

Borci sukobljenih strana cijele noći su pucali jedni na druge iz pješačkog oružja i povremeno iz ručnih raketnih bacača. Suniti iz stambene četvrti Bab al-Tabana i alaviti iz Džebel Mošena sukobljavaju se sve češće pa je libanonska vojska pojačala svoju nazočnost u tom lučkom gradu.

Pročitajte i ovo Ilustracija novinara u ratom pogođenom području Analizirana audio snimka Izraelski tenk napao novinare u Libanonu: Izvješće otkriva šokantne detalje napad Izraela na Libanon krvavi sukob Izrael žestoko napao Libanon, ubijena žena i njezino dvoje djece, Hezbolah poručio: "Ovo neće proći bez odgovora"

>> Libanon traži da sirijska vojska ne ulazi na njegov teritorij

Početkom srpnja u jednom od sukoba u Tripoliju ubijeno je 15 osoba. Njihovi sukobi odraz su borbi u susjednoj Siriji gdje se uglavnom sunitski pobunjenici bore protiv vlasti manjinskih alavita na čelu s predsjednikom Bašarom al Asadom.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene