Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vrte se u krug

Libanon traži da sirijska vojska ne ulazi na njegov teritorij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libanon je zatražio od Sirije da njezina vojska izbjegava upade na libanonski teritorij.

Više libanonskih civila, među kojima i žene i djeca, ubijeno je prilikom prelazaka sirijske vojske preko granice u minobacačkim napadima na libanonski teritorij na kojem se, po sirijskim tvrdnjama, skrivaju sirijski pobunjenici.

'Poslali smo pismo diplomatskim kanalima u kojem smo naveli te događaje na granici i nadamo se da se to više neće događati', rekao je libanonski ministar vanjskih poslova Adnan Mansur.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kijev bez komentara Ukrajina napala ruske snage na Krimu američkim raketama velikog dometa Napad u Damasku jedna ozlijeđena U napadu Izraela oštećeno iransko veleposlanstvo, izvori tvrde: "Eliminiran je zapovjednik Iranske revolucionarne garde"

>> Bijela kuća upozorila Siriju da pazi na svoj kemijski arsenal

Mansur je veliki pristalica sirijskoga predsjednika Bašara al-Asada kojega velik dio međunarodne zajednice osuđuje zbog nasilnog gušenja proturežimskog ustanka.

U ponedjeljak je libanonski predsjednik Michael Suleiman od Mansura zatražio da Siriji uputi prosvjedno pismo, jer je dan ranije skupina od 30 sirijskih vojnika napala kuće na libanonskom teritoriju.(Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene