Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"

Najavljena nova potraga

Let MH370: Policija demantirala navode o umješanosti pilota u nestanak zrakoplova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malezijska je policija demantirala navode londonskih medija koji su se raspisali o tome kako je glavni osumnjičenik za nestanak zrakoplova na letu MH370 pilot Zaharie Ahmad Shah.

Australske su vlasti najavile kako će uskoro objaviti novu lokaciju potrage za nestalim malezijskim zrakoplovom leta MH370, piše CNN.

Pročitajte i ovo Ilustracija Općina Stara Gradiška U šumi pronađen ženski leš Policija, ilustracija Drama na Črnomercu Lažno prijavio da je ispred trgovačkog centra postavljena bomba: Policija ga uhvatila

Pilot jedini sumnjivac za nestanak zrakoplova, evo zašto

Uprava australske službe za sigurnost prijevoza objavila je kako su ponovno ispitane sve okolnosti nestanka zrakoplova, te kako bi se zbog najnovijih informacija lokacija pretraživanja podmorja mogla preseliti na lokaciju stotine kilometara prema jugu udaljenom od posljednje lokacije preraživanja. Upravo su najnovije satelitske snimke razlog promjene lokacije pretrage.

Više od tri mjeseca nakon nestanka zrakoplova leta MH370 traje potraga za zrakoplovom, a nikakvi tragovi nisu pronađeni, kao ni nitko od 239 putnika koji su se u trenutku nestanka nalazili u zrakoplovu.

U međuvremenu je malezijska policija demantirala navode londonskih medija koji su se raspisali o tome kako je glavni osumnjičenik za ovu nesreću pilot Zaharie Ahmad Shah.

'Mi nismo objavili nikakvu informaciju o tome da je kapetan Zaharie naš glavni osumnjičenik', rekla je glasnogovornica malezijske policije, Asmawati Ahmad.

Londonski su mediji prenjeli informaciju o sumnji kako je upravo pilot umješan u nestanak zrakoplova, tvrdeći kako je informacija stigla iz izvora bliskih malezijskim vlastima.

Snimljen neobičan zvuk: Radi li se o padu nestalog malezijskog zrakoplova?

Podsjećamo, nakon 170 objavljenih razgovora i izrade profila 239 osoba koje su bile na letu u vrijeme nestanka, londonski su mediji napisali kako je najvjerojatniji krivac za nestanak upravo kapetan Zaharie Shah.

Istražitelji su na njegovu simulatoru leta pronašli sumnjive vježbe slijetanja aviona na kratkim pistama otoka u Indijskom oceanu. Malezijski istražitelji također su tkrili kako, za razliku od svih ostalih na letu, Shah jedini nije imao društvene ni poslovne planove za budućnost.

Satelitske snimke pokazale su da je avion naglo skrenuo lijevo nakon što je napustio malezijski zračni prostor na ruti iz Kuala Lumpura u Peking. Dugo je putovao iznad Indijskog oceana, pa se u nepregledno vodeno prostranstvo srušio uslijed nestanka goriva.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene