Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pred sinagogom

FOTO Leci šokirali Židove u Donjecku: Moraju se prijaviti ili će biti deportirani!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Židovima na istoku Ukrajine, u gradu Donjecku, je navodno rečeno da se moraju registrirati kod proruskih snaga ili će inače biti deportirani.

U pamfletima koji su dijeljeni ispred sinagoge stoji kako građani židovske nacionalnosti iznad 16 godina moraju platiti 50 dolara za registraciju kojom će dobiti i posebne putovnice u kojima će stajati oznaka njihove vjere.

Ove letke, koji odašilju zastrašujuću poruku nacističkog progona, podijeljeni su Židovima koji su izlazili iz sinagoge u tom gradu, koji je dio samoproglašene 'Narodne Republike Donjeck'. Dijelila su ih trojica muškaraca, čija su lica bila zamaskirana te koji su držali zastavu Ruske Federacije, izvještavaju izraelski mediji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raketni udari Velik ruski napad na Ukrajinu, Poljska digla borbene avione: "Glavni cilj neprijatelja su naši ljudi" Aleksandar Bortnikov Oglasio se i Lukašenko Rusija prozvala krivce za teroristički napad u Moskvi: "Naravno da su to oni"

Vođa proruskih snaga u toj 'republici', Denis Pushilin, negira bilo kakvu umješanost u ovaj antisemitski incident te tvrdi kako ne priznaje ukrajinsku vladu kao legitimnu.

VIDEO Ovo su BORBENI zrakoplovi koje NATO šalje na istok Europe

U ožujku ove godine čelnici ukrajinskih židovskih zajednica objavili su otvoreno pismo u kojem osuđuju ruski antisemitizam i kritiziraju ruskog predsjednika Vladimira Putina.

U pismu, napisanom na ruskom jeziku i potpisanom od strane 21 židovskih vođa, Židovi podržavaju ukrajinski suverenitet 'u ime nacionalnih manjina i ukrajinske židovske zajednice'.

No, s druge strane, Putin je svoju vojnu akciju na Ukrajinu opravdavao upravo činjenicom kako djeluje zbog zaštite ukrajinskog stanovništva koje govori ruskim jezikom i tvrdi da je ukrajinska nova vlada sastavljena od fašista i neonacista.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene