Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poručio na godišnjem skupu

Lavrov opleo po OESS-u: "Organizacija je na rubu ponora, pretvara se u privjesak NATO-a i EU-a"

Sergej Lavrov
Sergej Lavrov Foto: Afp
Ruski ministar vanjskih poslova obrušio se u četvrtak na Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju (OESS) optuživši je da se pretvorila u "privjesak NATO-a".

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov obrušio se na Organizaciju za europsku sigurnost i suradnju (OESS) optuživši je da se pretvorila u "privjesak NATO-a".

"OESS se pretvara u privjesak NATO-a i Europske unije. Priznajmo da je organizacija na rubu ponora te se postavlja pitanje: ima li smisla u nju investirati kako bi je revitalizirali", rekao je Lavrov na godišnjem skupu u Skoplju organizacije koja okuplja 57 država.

Pročitajte i ovo Policija privodi Kristijana Knegu U klubu Ritz Potvrđena optužnica za ubojstvo Uskokovog optuženika Sablje u noćnom klubu

Po njegovim riječima, zapadne zemlje "besramno koriste OESS kako bi promicale svoje interese".

Ponovio je rusku retoriku optuživši Ukrajinu za neonacizam, dok je za zapad ustvrdio da vodi "hibridni rat" protiv Rusije.

Pročitajte i ovo Ilustracija nije u skladu s uredbom Provjerite zalihe! Iz prodaje se povlači još jedan proizvod

Lavrov sudjeluje na skupu u Sjevernoj Makedoniji usprkos oštrim europskim sankcijama, no Bugarska je pristala otvoriti svoj zračni prostor kako bi šef ruske diplomacije stigao u Skoplje.

Uoči puta je rekao da su neke zapadne zemlje s njim zatražile sastanak. Ukrajina, Poljska i baltičke zemlje su zbog njegova dolaska bojkotirale sastanak OESS-a.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene