Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prema nekim istraživanjima u Mekki je već uništeno 95 posto objekata koji su građeni prije tisuću godina, a zamjenjuju ih luksuzni hoteli, apartmani i trgovački centri.


Uskoro možemo očekivati otvorenje najveće džamije - hotela na svijetu na čijem će vrhu biti čak 4 heliodroma koji će okruživati najveću kupolu na svijetu. Sveti grad, upravo zahvaljujući ovom 2,3 milijardi funti vrijednom projektu, postat će pravi Las Vegas za vjernike.

Vezani članci Referendum u Puli Referendum za Lungomare nije uspio, izašlo svega 22 posto Puljana Slika nije dostupna Kontroverzni plan: Tijelo Muhameda žele premjestiti, a džamiju SRUŠITI!

U Mekki se uništavaju višestoljetni objekti na račun nove kraljevske palače

Velika džamija u vjerskom središtu u Mekki, gradu s oko 1,6 milijuna stanovnika koji se nalazi u zapadnom dijelu Saudijske Arabije biti će završena već 2017. godine, te tako postati najvećim hotelom na svijetu, piše The Guardian.

Ovaj hotel s pet zvjezdica, kako ga mnogi nazovaju 'sveti grad' u malom imat će 10 000 soba i 70 restorana, kao i pet katova koje će moći koristiti samo saudijska kraljevska obitelj. Imat će mnoštvo dućana za shopping, konferencijskih dvorana, dvorana za bal i mnoštvo drugih sadržaja. Imat će 45 katova.

 

 

Kontroverzni plan: Tijelo Muhameda žele premjestiti, a džamiju SRUŠITI!

Ovaj megaprojekt financiran je od strane ministarstva financija Saudijske Arabije, a dizajnirala ga je tvrtka Al-Handasah group koja je do sada vodila preko 7 000 projekata od Kazahstana do Dubaija.

Prema nekim istraživanjima u Mekki je već uništeno 95 posto objekata koji su građeni prije tisuću godina, a zamjenjuju ih luksuzni hoteli, apartmani i trgovački centri.

Dok neki odobravaju ovaj projekt, mnogi se ne slažu s ciljevima i planovima vladajućih. Smatraju da će Mekka, inače središte vjernika, mjesto najvećeg hodočašća i najveće svetinje za muslimane diljem svijeta, jer se vjeruje kako je u njoj rođen prorok Muhamed, uskoro bi mogla nestati kao takva i postati središte zabave i Las Vegas istoka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju