Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sveto mjesto

Kontroverzni plan: Tijelo Muhameda žele premjestiti, a džamiju SRUŠITI!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovaj kontroverzni plan ideja je saudijskog akademika dr. Ali bin Abdulaziz al-Shabala koji je izradio dokument u kojem predlaže uništenje Muhamedovog groba u Medini.

Jedno od islamskih najsvetijih mjesta, grobnica proroka Muhameda u Medini, moglo bi zauvijek biti uništeno, a Muhamedovo tijelo premješteno i pokopano na tajnoj lokaciji. Ovaj kontroverzni plan ideja je saudijskog akademika dr. Ali bin Abdulaziz al-Shabala koji je izradio dokument u kojem predlaže uništenje groba proroka Muhameda u Medini.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijeti im zatvor VIDEO Uhvaćeni na djelu: Imami iz 18 džamija pristali vjenčati 14-godišnju djevojčicu! Slika nije dostupna Šire se prosvjedi Pakistan: Policija hicima u zrak rastjerivala gomilu prosvjednika

Da stvar i nije tako bezazlena ukazuje i činjenica da starješine Poslanikove džamije u Medini, drugog najsvetijeg mjesta u islamu, odmah iza Meke, ozbiljno razmatraju ovaj plan.

Isus je najpopularnija ličnost ikada!

Džamija koja je poznata po zelenoj kupoli iznad središta, posljednje je počivalište proroka Muhameda, a dr. al-Shabala poziva na rušenje kupole kao i uništenje prostorija oko groba, svetih mjesta za Šijite, što bi svakako pridonijelo još većem jazu između dvije grane islama, Šijata i Sunita, piše The Independent.

U Saudijskoj Arabiji prevladava vahabizam, stroga interpretacija islama selefijske tradicije prema kojoj je zabranjeno obožavanje bilo kakvog objekta ili svete osobe, što se smatra idolopoklonstvom (shirq).

'Hodočasnici posjećuju odaje oko prorokovog groba i okreću se prema grobnici kako bi se molili. Žele spriječiti hodočasnike u takvoj molitvi, jer je vahabiti smatraju shirqom (idolopoklonstvom). Jedini način da spriječe ljude da posjećuju Muhamedov grob je da iznesu njegove posmrtne ostatke i u tajnosti ga sahrane na groblju', objašnjava saudijski akademik koji se usprotivio kontrovoreznim planovima, dr. Irfan al-Alawi.

Žena u 8. mjesecu trudnoće osuđena na smrt vješanjem zbog prelaska na kršćanstvo!

Da je ovakva sudbina vječnog počivališta Muhameda moguća podkrjepljuje i činjenica da su se slične stvari već događale u Meki, gdje je proširenje Masdžid al-Harama, najveće džamije na svijetu i najvećeg muslimanskog svetišta, dovelo do uništenja 95 posto starih građevina u tom gradu, od kojih su mnoge bile starije od tisuću godina. Umjesto starog grada, nikli su luksuzni hoteli, apartmani i trgovački centri.

'Poslanikova džamija okružena je buldožerima. Nakon što očiste sve u okolici džamije, krenut će prema džamiji dok su oči svijeta usmjerene prema Iraku i Siriji. Grob proroka Muhameda štuje većina Sunita koji takvo što nikad ne bi učinili, a jednako je važan i za Šijite', upozorava doktor al-Alawi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene