Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Aktivisti se bune

Laos gradi hidroelektranu vrijednu 3,6 milijardi dolara, ugroženo 6 milijuna ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Laos će ovoga tjedna započeti izgradnju 3,6 milijardi dolara vrijednu hidroelektranu na rijeci Mekong.

Zamjenik ministra energetike i rudarstva Viraphonh Viravong najavio je za srijedu svečanost kojom će se obilježiti početak gradnje hidroelektrane koji je bio odgođen zbog protivljenja aktivista i susjednih zemlja, piše Buisnessweek. Naime, gradnja ove elektrane će utjecati na četiri azijske države - Laos, Vijetnam, Kambodžu i Tajland koje se, u pogledu ribarstva i navodnjavanja, oslanjaju na rijeku Mekong.

>> Nevjerojatna snimka: Promet u Vijetnamu!

Prema podacima Mekong River Comissiona, oko 60 milijuna ovisi o rijeci Mekong i njezinim pritocima. Stanovnicima koji uz nju žive služi kao izvor vode i hrane, ali i za prijevoz. Susjedne zemlje strahuju da će im gradnje ove hidroelektrane poremetiti proizvodnju riže i utjecati na ribarstvo, dok Viraphonh tvrdi da su poduzete mjere kako bi se ograničio utjecaj na okoliš.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo HNS-ov kamp u Velikoj Gorici Anketa Dnevnika Nove TV Tko bi trebao platiti izgradnju stadiona u Hrvatskoj? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Smrt troje radnika u Hidroelektrani u Platu Prije četiri godine Što je sve dovelo do smrti radnika u hidroelektrani? Odvjetnik Čedo Prodanović prozvao i Barbarića

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene