Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državna tajnica SAD-a Hillary Clinton u srijedu je rekla da bi možebitno sjevernokorejsko lansiranje rakete bilo provokativan čin koji bi imao posljedice po razgovore o nuklearnim ambicijama Pyongyanga.


'Vrlo smo jasno rekli da će ako Sjevernokorejci idu tim putem to imati cijenu i posljedice na razgovore šest strana koje bi htjeli vidjeti oživljene i kako napreduju što je brže moguće', rekla je novinarima za posjeta meksičkoj prijestolnici.

'Ta provokativna akcija neće biti nezapažena i bit će posljedica', rekla je. Clinton je izjavu dala nakon što su dužnosnici SAD-a rekli da je Sjeverne Koreja postavila, kako se vjeruje, balističku raketu dugog dometa na lansirnu rampu što bi mogla biti priprema za lansiranje.

Vezani članci Profesor Branimir Vidmarević u Dnevniku Nove TV o sukobu Irana i SAD-a - 5 Svijet na rubu opasnog sukoba: Raketni napad, dronovi, nuklearno oružje... Imamo li razloga za strah? Nova kriza na Bliskom istoku, Branimir Vidmarović, Vlatko Cvrtila Svijet u strahu od velikog rata: "Situacija je vrlo opasna, dovoljan je jedan krivi potez"