Lagumdžija i Dačić poručili su da da suradnjom u susjedstvu mogu postići više nego li svaka zemlja pojedinačno.


Ministri vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i Srbije Zlatko Lagumdžija i Ivica Dačić ocijenili su u srijedu u Beogradu da treba nastaviti dinamiku dosadašnjeg uspješnog razvoja odnosa dviju država i poručili da suradnjom u susjedstvu mogu postići više nego li svaka zemlja pojedinačno.

Vezani članci Sastanak Grlića Radmana i Dačića u Subotici - 3 Grlić Radman nakon susreta s Dačićem: "Hrvatskoj je u interesu podrška Srbiji na europskom putu, ali moramo razgovarati o pitanjima i kriterijima koje treba ispuniti" Gordan Grlić Radman Grlić Radman u Subotici uoči razgovora s Ivicom Dačićem: "Premda je od rata prošlo više od 30 godina, rane su još svježe"

Dvojica šefova diplomacija ukazala su kako je nedavna donatorska konferencija za ugrožene od poplava u Srbiji i BiH u Bruxellesu, pokazala da je zajednički nastup dvije zemlje bio korisniji jer je prikupljeno više sredstava nego da su Sarajevo i Beograd odvojeno lobirali za pomoć donatora.

Lagumdžija: Hrvatska je prijatelj BiH i pokušava pomoći u krizi

'Međusobno smo povezani i zajedno smo mnogo jači nego pojedinačno', ocjena je srbijanskog šefa diplomacije na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon susreta s Lagumdžijom.

Dačić je istaknuo interes Srbije za stabilnost i ekonomski razvoj BiH, naglašavajući kako je 'Srbija zainteresiraana i za odnose sa Republikom Srpskom i za odnose sa Federacijom BiH i sa središnjim vlstima u Sarajevu', te ukazao da 'postoji uzajamna podrška' u procesu eurointegracija.

Ocjena njegovog bosanskohercegovačkog kolege je da Srbija i BiH 'predstavljaju uzor za regionalnu suradnju', a teme razgovora su, kako je rekao, bile upravo mogućnosti za dodatno poboljšanje i unaprjeđenje odnosa dviju država.

'Dobivam novce za filmove od Hrvatske, ali moram govoriti istinu!'

'Ujedinjeni u regiji možemo učiniti mnogo više ako budemo radili zajedno”, rekao je Lagumdžija i poručio da se “Balkan ne smije zapostaviti', ocijenivši da je ubrzanje procesa eurointegracija Srbije i EU interes i međunarodne zajednice.

Lagumdžijina je poruka i da su događaji u Ukrajini 'pouka za Europsku uniju da Balkan ne smije stagnirati i da treba ubrzati njegov europski put'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju