Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'To treba cijeniti'

Lagumdžija: Hrvatska je prijatelj BiH i pokušava pomoći u krizi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Hrvatska se u odnosu prema Bosni i Hercegovini u sadašnjoj kriznoj situaciji ponaša kao prijatelj', izjavio je u srijedu u Sarajevu ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija.

'Hrvatska se u odnosu prema Bosni i Hercegovini u sadašnjoj kriznoj situaciji ponaša kao prijatelj i to treba cijeniti', izjavio je u srijedu u Sarajevu ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija odbacujući istodobno kritike koje su se zbog posjeta Mostaru mogle čuti na račun predsjednika hrvatske vlade Zorana Milanovića.

'Premijer Milanović je u Mostar došao na poziv predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande. Tamo je došao ne da žari i pali nego da smiruje situaciju i da se uvjeri kako Hrvatska može pomoći', kazao je Lagumdžija novinarima.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik Spomenuo i hibridni rat Dodik opet šokira! Bošnjačkim političarima poručio da su glupi: "Najbolje je da se raziđemo, neka vam ostane 25 posto teritorija" Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo"

'Dobivam novce za filmove od Hrvatske, ali moram govoriti istinu!'

Šef bosanskohercegovačke diplomacije istodobno je potvrdio kako su vlasti BiH pravodobno i sukladno diplomatskim pravilima bile informirane o dolasku premijera Milanovića.

Dodao je kako je i nakon toga bio u kontaktu s hrvatskim premijerom. 'Milanovića je zanimalo kako Hrvatska može biti više prisutna u planovima Europske unije u odnosu na BiH', kazao je Lagumdžija dodajući kako je na sličan način u kriznim danima komunicirao i s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

Tako je bilo i prije njezina odlaska u Bruxelles gdje je početkom tjedna na sastanku ministara vanjskih poslova članica EU raspravljano o stanju u BiH. 'Naše susjede trebamo gledati kao prijatelje', kazao je Lagumdžija istaknuvši kako ne treba prema svakome biti sumnjičav.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene