Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Cijena odvikavanja

Kutija cigareta bi uskoro mogla koštati 160 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otprilika trećina anketiranih je najavila da se neće ostaviti duhana čak i ukoliko cijena kutije dosegne predloženu razinu.

Državna zdravstvena služba Engleske (NHS) predložila je da do 2020. godine kutija cigareta dosegne cijenu od 15 funti, odnosno 160 kuna, kako bi se smanjio broj pušača, a time i broj oboljelih od raka.

Pročitajte i ovo Cigarete Od srijede Poskupljuju cigarete: Ovo su nove cijene Ilustracija Skupa ovisnost Četvrti udar u samo dva mjeseca! Poskupljuju neke cigarete, provjerite nove cijene

Kutija cigareta u Engleskoj trenutačno stoji između devet i deset funti, međutim unatoč paprenoj cijeni duhan je još uvijek uz pretilost najveći neprijatelj po zdravlje.

ALARMANTNI REZULTATI ISTRAŽIVANJA Možda sada prestanete pušiti

Prema dostupnim podacima u Engleskoj je između 2013. i 2014. rak dijagnosticiran kod 280.000 ljudi, a NHS strahuje da će se taj broj u sljedećih 15 godina povećati za 30%.

Zato je namjera do 2020. uložiti oko dvije milijardi funti u prevenciju i rano dijagnosticiranje ove smrtonosne bolesti te tako na godišnjoj razini spasiti oko 30.000 života.

Zanimljivo, upitani hoće li prestati pušiti ukoliko cijena kutije doista dosegne predloženu razinu od 15 funti, 32 posto ispitanika je odgovorilo da se svejedno nema namjeru ostaviti duhana. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene