Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Kurdski pobunjenici ponovno pozivaju Ankaru na dijalog

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan od čelnika kurdskih pobunjenika iz PKK-a pozvao je u utorak Tursku na pregovore s njegovom organizacijom ustvrdivši da je dijalog a ne oružani sukob ključ prekida 23-godišnje separatističke kampanje.

"Operacije i napadi neće zaustaviti gerilu. Ne rastužujte novo stoljeće sukobljavajući se s Kurdima", kazao je Murat Karayilan prokurdskoj novinskoj agenciji Firat News.

Pročitajte i ovo Recep Tayyip Erdogan Nemiri bez kraja Turski vojnici poginuli u Iraku: Erdogan sazvao hitan sastanak Slika nije dostupna Sve karte otvorene UTRKA ZA PREVLAST U SIRIJI Asadove jedinice, pobunjenici i Kurdi bore se za što veći komad teritorija Islamske države

"Kažemo vam što treba učiniti: prekinite napade i raspravimo o planovima za rješenje problema", dodao je on.

Turska vlada kazala je u utorak da je spremna upotrijebiti vojnu opciju ako treba protiv kurdskih pobunjenika na sjeveru Iraka, dok je američki predsjednik George W. Bush obećao prethodnog dana povećanu vojnu pomoć Turskoj protiv PKK.

S približno 100.000 vojnika na granici, Turska je zaprijetila vojnom intervencijom na sjeveru Iraka ako Bagdad i Washington ne budu djelovali brzo i konkretno protiv pobunjenika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene