Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije želio reći 'Amen'

Kult: Priznali da su dječaka izgladnili do smrti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju koje je uznemirilo američku javnost, članovi kulta priznali su da su jednogodišnjeg dječaka izgladnili do smrti, jer nije želio reći 'Amen'.

Danielle Smith, Trevia Williams i Marcus A. Cobbs optuženi su da su uskratili hranu i vodu jednogodišnjem Javonu Thompsonu jer nije želio reći ‘amen’ tijekom molitve prije objeda. Slučaj je policiji priznala Smith, koja je s grupom živjela dvije godine. Ona je odvela policajce do tijela preminulog dječaka, koje se nalazilo u kovčegu skrivanom u šupi u Philadelphiji. Točno vrijeme smrti nije se moglo utvrditi, a nagađa se da je preminuo u Baltimoreu u prosincu 2006. ili siječnju 2007, piše AP. Smith je ispričala da je bila prisutna kada je voditeljica kulta Antoinette dala naredbu da se ne hrani Javona: ‘Kraljica Antoinette je rekla: Ako ne kaže Amen, nemoj ga hraniti.’

Pročitajte i ovo Spašavanje člana kulta čiji su se članovi izgladnjivali do smrti - 1 "Masakr u šumi" Izgladnjivali su se do smrti, pronađeno još 26 tijela pripadnika kulta: "Čvrsto je zatvorila usta..." Ilustracija grozomorna smrt Izgladnjivali se kako bi upoznali Isusa, među žrtvama ima i djece: "Ekshumirano je 21 tijelo i to nije konačna brojka"

Javonova majka Ria Ramkissoon pokušala je u nekoliko navrata navesti dječaka da kaže tu riječ, kao i Antoinette koja ga je udarala po nogama, ispričala je Smith. Nitko se nije usudio hraniti dječaka koji je umirao od gladi tjedan dana, jer im je Antoinette zaprijetila kako će završiti u paklu ako mu daju jesti. Na pitanje zašto mu nije dala hrane, Smith je rekla: 'Nisam znala što će dogoditi ako ga nahranim.’ Nakon što je dječak preminuo, Antoinette je od svih u kući zatražila da kleknu na pod i mole se za dječakovo uskrsnuće. Ramkisson je svjedočila da još vjeruje da će Javon oživjeti. Smith je i Ramkisson bile su prisiljene spavati u istoj sobi s raspadajućim tijelom dječaka, a Antonette ih je uvjeravala da će se iz mrtvih probuditi kada se one prestanu bojati mrtvaca.

Kako su posvjedočili članovi, u kući u kojoj je živjela skupina morala su se poštivati pravila. Primjerice, morali su uništiti svoje dokumente o identifikaciji, konzumirali su marihuanu, koju je Antoinette zvala ‚Božja trava’, a smjeli su nositi odjeću samo nekih boja.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene