Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ispovijesti sushi-majstora

Kuhar 'dragog vođe' otkrio tajnu o njegovom nasljedniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanski sushi-majstor, koji je 13 godina kuhao sjevernokorejskom 'dragom vođi', raspričao se o datumima pa je otkrio kada je rođen Kim Jong-Un, ali i kada će njegov režim lansirati dalekometni projektil.

Dok dobar dio zapadnih lidera glavu razbija pokušavajući dešifrirati namjere režima u Sjevernoj Koreji, dugogodišnji kuhar pokojnog 'dragog vođe' Kim Jong-ila progovorio je ponešto o vladajućoj dinastiji koja već više od 60 godina stoluje jednom od najizoliranijih država svijeta.

Pročitajte i ovo Kim Jong Un U pratnji kćeri VIDEO Kim Jong Un po prvi puta se provozao u automobilu koji mu je poklonio Vladimir Putin Vladimir Putin i Kim Jong Un - 3 neprijatelj broj jedan Nova prijetnja: "Sjeverna Koreja će upotrijebiti svu silu bude li napadnuta"

>> Sj. Koreja postavlja raketu na rampu, Japan razmješta Patriote

Kako piše Wall Street Journal, Japanac Kenji Fujimoto sav se rascmizdrio proteklog ljeta kada mu je od novog sjevernokorejskog vladara, mladog Kim Jong-Una, stigao poziv da na koji mjesec posjeti Pjongjang. Ostavio je Kenji u Kimovom okruženju dobrih 13 godina života pa i ne čudi što se čovjek raspekmezio.

Novinarima je, najavljujući skori izlazak svoje knjige o režimu kojem je služio (hranu), ispričao svoj doživljaj tamošnjih vojno-političkih stremljenja. Tako inzistira da Pjongjang prema Zapadu gaji isključivo prijateljske namjere, unatoč raznim provokacijama, poput najavljenog lansiranja 'civilnog satelita', za koji svi vjeruju da je zapravo balistička raketa dugog dometa. Premda je režimska novinska agencija upravo objavila odgodu lansiranja, Kenji je uvjeren da će do njega doći i to sljedeći ponedjeljak (17. prosinca), na prvu obljetnicu smrti 'dragog vođe'.

'Možda vam se čini da su Sjeverna Koreja i Sjedinjene Države neprijatelji, ali Pjongjang želi popraviti odnose i pružiti ruku pomirenja', dodaje japanski sushi-majstor, koji je prema svemu sudeći bio prvi japanski državljanin koji se susreo s Kim Jong-Unom u četiri oka, otkad je ovome vlast prošle godine pala u ruke. Kuhar kaže da se s novopečenim diktatorom igrao dok je još bio balavac, a premda za to nema potvrde, rekao je i dosad nepoznat podatak, njegov točan datum rođenja - na svijet je navodno došao 8. siječnja 1983. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene