Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napeto u Bjelorusiji

Usred masovnih prosvjeda: Objavljena snimka Lukašenka naoružanog do zuba kako slijeće u palaču iz helikoptera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Usred masovnih prosvjeda u Minsku protiv Aleksandra Lukašenka, na aplikaciji Telegram kruže videozapisi u kojima naoružani bjeloruski predsjednik slijeće iz helikoptera u predsjedničku palaču.

Državna televizija u nedjelju je objavila kako Lukašenko, naoružan kalašnjikovim i odjeven u crno, izlazi iz helikoptera i odlazi prema palači.

Pročitajte i ovo Wagner zastrašivanje i teror Otkriveno što zapravo rade plaćenici Wagnera: "Putinu je to jako važno, proganja ga paranoja..." Ilustracija Represija režima Bjeloruski KGB u masovnoj raciji: Na ispitivanju više od 150 ljudi, mnogi su uhićeni, a nadziru im i mobitele

Lukašenko je ranije objavio da će rasporediti vojsku po zemlji kako bi zadržao vlast pa makar se i sam morao boriti do smrti.

Snimka je objavljena u vrijeme kad se na društvenim mrežama nagađa o odvođenju Lukašenka na sigurno nakon što su deseci tisuća ljutitih prosvjednika promarširali ulicama glavnog grada. 

 Vojska na cestama prema palači

Sigurnosne snage i vojna vozila stacionirani su na cestama koje vode prema predsjedničkoj palači.

"Ponosna sam na Bjeloruse, jer su nakon 26 godina straha, spremni braniti svoja prava", rekla je čelnica bjeloruske oporbe Svetlana Tihanovska.

"Pozivam ih da nastave, da se ne zaustave, jer je sada važno ostati ujedinjen u borbi za naša prava", dodala je 37-godišnja Tihanovska, koja je na izborima 9. kolovoza bila protukandidatkinja Lukašenku koji je po službenim rezultatima pobijedio s oko 80 posto glasova.

Tihanovska i prosvjednici osporavaju Lukašenkovu pobjedu. Tihanovska je u međuvremenu otišla u Vilnius, glavi grad Litve, iz straha za svoju sigurnost.

Lukašenko (65) vodi bivšu socijalističku republiku istočne Europe već četvrt stoljeća. Naredio je vojsci u subotu da upotrijebi "najstrože mjere" protiv pokušaja rušenja njegove vlade.

"Jasno je ... unutarnjopolitičku situaciju u zemlji potresa plan za obojenu revoluciju", rekao je bjeloruski predsjednik, prenijela je državna novinska agencija BeITA.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene