Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kriza se nastavlja

Kroz Meksiko se prema SAD-u kreće karavana migranata: Na granice stiže i konvoj Trumpovih pristaša

Kroz Meksiko se prema SAD-u kreće karavana od oko 1500 migranata, skupina povezana s bivšim američkim predsjednikom Donaldom Trumpom najavljuje dolazak desetaka tisuća kamiona u Teksas kako bi zaustavili ilegalne migrante.

Prema granici sa Sjedinjenim Američkim Državama kreće se kolona od oko 1500 migranta, a svoj su dolazak najavili i predstavnici skupine povezane s bivšim predsjednikom Donaldom Trumpom koji tvrde da će na granicu stići konvoj od desetak tisuća kamiona.

Republikanska većina u odboru za domovinsku sigurnost Kongresa je zbog migrantske krize pokrenula proces opoziva ministra domovinske sigurnosti Alejandra Mayorkasa.

"Ovo nije političko pitanje. Ovo je neuspjeh u pridržavanju zakona zbog čega počinjemo opoziv", rekao je republikanski zastupnik August Pfluger.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Lovranu Nije osigurao stabilizator Policija objavila detalje teške nesreće u Lovranu u kojoj je poginula studentica: Vozač je uhićen

Demokrati optužuju da su pod Trumpovim pritiskom republikanci odustali od dogovora o mjerama za zaustavljanje migrantskog vala.

"Trumpovi republikanci u Donjem domu i Senatu povlače se od dvostranačkog dogovora koji bi ojačao sigurnost na granici, podržao Izrael i pomogao Ukrajini zaustaviti marš Vladimira Putina Europom jer im je Donald Trump to naredio. U sramnom prikazu strančarenja napuštaju svoju odgovornost rješavanja problema", napomenuo je demokratski zastupnik Pete Aguilar.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene