Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrozili najveće krdo na svijetu

Krivolovci cijanidom ubili 80 slonova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok su se snage sigurnosti bavile općim izborima, krivolovci su otrovali pojilišta i tako ugrozili jedno od najvećih svjetskih krda.

Ministarstvo zaštite okoliša u Zimbabveu objavilo je rat krivolovcima koji su cijanidom otrovali pojilišta u nacionalnom parku Hwangeu. To je najveći nacionalni park u toj zemlji, a ministar zaštite okoliša Savour Kasukuwere rekao je da su slonovi uginuli u posljednjih nekoliko tjedana, dok su se snage sigurnosti bavile općim izborima, održanima 31. srpnja.

U selima u blizini parka policija i rendžeri našli su 19 kljova, cijanid i žičane klopke.

Pročitajte i ovo Paljenje mreža ribokradica - 3 Fond riba sve manji Osječki ribari spalili mreže krivolovaca, upozoravaju na veliki problem: "Ni kečigu ni linjaka nisam dugo vidio" Slika nije dostupna Umro u lokalnoj bolnici Od koronavirusa preminuo šef diplomacije, bio je odlikovani vojnik i borac za slobodu

>>Krdo slonova uništavalo selo kako bi osvetili svog člana

'Objavljujemo rat krivolovcima', rekao je Kasukuwere za Reuters. 'Reagiramo svom snagom jer su divlje životinje, pa i slonovi koje ubijaju, dio našega prirodnog bogatstva koje mora biti na korist narodu Zimbabvea', rekao je.

U Zimbabveu žive neka od najvećih afričkih krda, a polovina od procijenjenih 80 tisuća slonova živi u parku Hwangeu, južno od Victorijinih slapova. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene