Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ostaje do kraja siječnja

Otvoren divovski panoramski kotač u Osijeku: "Fascinantan je pogled s ovih visina na panoramu grada"

Aktualno Galerija Panoramski kotač - 1 Panoramski kotač - 1 Foto: DNEVNIK.hr Panoramski kotač - 2 Panoramski kotač - 2 Foto: DNEVNIK.hr Panoramski kotač - 3 Panoramski kotač - 3 Foto: DNEVNIK.hr Panoramski kotač - 4 Panoramski kotač - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Marina Bešić Đukarić Galerija 1/5 >>
Ovogodišnji Božić Slavonci će dočekati uz novu atrakciju. U Osijeku je završeno postavljanje najvećeg panoramskog kotača u jugoistočnoj Europi.

Među prvim putnicima bila je reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić koja se javila uživo iz kabine na pola puta do vrha.

"Panoramski kotač danas je krenuo. Visok je oko 35 metara, težak 90 tona, ima 24 kabine i može primiti 144 putnika", javila je reporterka i dodala kako su ulaznice 40 kuna, a jedan krug traje između pet i sedam minuta.

Pročitajte i ovo Miljenka Kuhta - 3 na put krenite odmorni I dalje gužva na graničnim prijelazima: "Radimo punim kapacitetom. Oboružajte se strpljenjem"

"Fascinantan je pogled s ovih visina na panoramu grada Osijeka. Lijepo je biti u društvu velikih svjetskih metropola poput Londona, makar i privremeno, iako su panoramski kotači ondje još veći", kazala je Bešić Đukarić.

Osječki advent trebao je završiti u petak, no odlučeno je da će ga se produžiti.

Pročitajte i ovo Gosti i blagdanski booking - 2 Rast last minute aranžmana Za blagdane više turista nego lani, no ugostitelji ipak nezadovoljni: "Puno je teže nego kako smo inače radili''

"Panoramski kotač trebao je stići i ranije, no kasnio je zbog problema u tvornici u Turskoj, zatim i na granici", javila je reporterka i dodala kako će kotač ostati do kraja siječnja, a advent se produžuje do kraja prosinca nakon čega slijedi Head on East - gastronomsko turistička manifestacija.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene