Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ministrica financija

Krenula utrka: Francuska ministrica objavila kandidaturu za MMF

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska ministrica financija Christine Lagarde službeno ja objavila svoju kandidaturu za mjesto glavne direktorice MMF-a

Time se otvorila utrka za položaj Domingue Strauss Kahna koji je to mjesto izgubio zbog optužbi da je silovao sobaricu u newyorškom hotelu.  55-godišnja Lagarde na konferenciji za novinare istaknula je kako ima punu podršku francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozya.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dosada na Boradwayu Strauss-Kahn sa smiješkom na licu premješten u luksuznu kuću Slika nije dostupna Ostavka - najteža u životu Oproštajni e-mail Straussa Kahna: Otišao sam da ne dijelite moju noćnu moru!

>> MMF želi novog direktora do kraja lipnja

Njena kandidatura nije nikoga iznenadila i to se očekivalo, no u posljednje vrijeme nekoliko je država prigovorilo što su već 60 godina na čelu MMF-a Europljani, a na čelu Svjetske banke redovito Amerikanci.

Također, Lagarde mnogi zamjeraju na slabom iskustvu u ekonomiji, no sama je istaknula kako se raduje prilici da pokaže svoje vještine koje je stekla kao korporacijski odvjetnik, poslovna žena i ministrica.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene