Aleksej Navaljni izašao iz bolnice
Aleksej Navaljni izašao iz bolnice Foto: AFP PHOTO / INSTAGRAM ACCOUNT @NAVALNY / HANDOUT

Aleksej Navaljni pohvalio se danas kako je izašao iz berlinske bolnice, a glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da mu je drago što mu je bolje te da se može vratiti u Rusiju.


Kremlj je poručio u srijedu da se opozicijski političar Aleksej Navaljni može vratiti u Rusiju poput svakog drugog građanina, nakon što je otpušten iz bolnice u Njemačkoj, koja je ustvrdila da je otrovan nervnim agensom.

Vezani članci Vladimir Putin Putin tvrdi da nije otrovao Navaljnog novičokom: "Instruktori CIA-e rade u ovome trenutku s njime" Aleksej Navaljni (Foto: AFP) Putinov kritičar Navaljni otrovan je nervnim otrovom Novičok, tvrdi njemačka vlada

Četrdesetčetverogodišnji kritičar vlasti Vladimira Putina srušio se u zrakoplovu iznad Sibira prošloga tjedna. Prebačen je potom iz Rusije u Berlin, a njemačka je vlada poručila kako testovi obrađeni u Njemačkoj, Francuskoj i Švedskoj pokazuju da je otrovan nervnim agensom Novičokom.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinarima u srijedu kako je Kremlju drago što se Navaljni oporavlja te što je otpušten iz bolnice.

Navaljni je objavio na Instagramu fotografiju sebe na klupi u parku nakon što je otpušten iz bolnice. Kazao je da planira ići svaki dan na fizioterapiju te da će posjećivati rehabilitacijski centar kako bi povratio svoje motoričke sposobnosti, uključujući funkcionalno korištenje lijeve ruke.

U svojoj objavi Navaljni je napisao kako ponovno uči zadobiti ravnotežu stajanjem na jednoj nozi te je zahvalio liječnicima berlinske bolnice Charite, u kojoj je bio liječen.