Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oporavio se od trovanja

Aleksej Navaljni otpušten iz berlinske bolnice: "Vjerujemo da je moguć potpuni oporavak"

Aleksej Navaljni
Aleksej Navaljni Foto: Instagram/DNEVNIK.hr
Aleksej Navaljni jučer je otpušten je s odjela intezivne njege berlinske bolnice.

Ruski oporbeni političar i Putinov kritičar napustio je bolnicu u kojoj je liječen nakon što je, kako tvrdi njemačka istraga,  otrovan nervnim otrovom novičokom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Treći put je umalo umro Navaljni tvrdi da ga je tajna služba i ranije pokušala otrovati: "Oba puta doza je bila premala" Slika nije dostupna Opisao kako se osjećao Aleksej Navaljni: "Iza mog trovanja stoji Vladimir Putin. To je jedina verzija za koju znam"

"Aleksej Navaljni jučer je otpušten iz bolnice. Stanje pacijenta nakon 32 dana u bolnici značajno se unaprijedilo. Liječnici vjeruju kako je moguć potpuni oporavak, no zasad je prerano govoriti o eventualnim dugoročnim učincima trovanja", poručili su iz bolnice.

Navaljni je otpušten još jučer nakon što je proveo 32 dana u bolnici, od čega 24 na intenzivnom odjelu.

Podsjetimo, ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni rekao je u ponedjeljak da je novičok pronađen u njegovu tijelu i na njemu. Zatražio je da mu Moskva vrati odjeću koju je nosio na dan kada je otrovan i koja je "glavni dokaz".

Aleksej Navaljni, kojemu je pozlilo na letu u Rusiji 20. kolovoza, bio je primljen u bolnicu u Sibiru, a zatim je prevezen u Njemačku. Tamo je ustanovljeno da je otrovan novičokom, nervnim otrovom koji su sovjetski stručnjaci proizveli u vojne svrhe.

Moskva je otklonila tu mogućnost, unatoč zaključcima njemačkih, francuskih i švedskih laboratorija u tom smislu.

Bliski suradnici Navaljnog rekli su da su tragovi novičoka otkriveni na boci vode pronađenoj u njegovoj hotelskoj sobi u Sibiru.

  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene