Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Nastavak specijalne operacije

"To su besmislice": Kremlj odbacio nagađanja o službenom proglašavanju rata

Kremlj
Kremlj Foto: Afp
Kremlj je odbacio nagađanja da bi ruski predsjednik Vladimir Putin mogao službeno proglasiti rat Ukrajini 9. svibnja i time započeti nacionalnu mobilizaciju stanovništva.

Kremlj je odbacio nagađanja da bi Vladimir Putin mogao proglasiti rat Ukrajini 9. svibnja i započeti nacionalnu mobilizaciju vojnika na dan kada Rusija obilježava pobjedu SSSR-a u Drugom svjetskom ratu.

Putin je dosad rusku prisutnost u Ukrajini karakterizirao kao "specijalnu vojnu operaciju", a ne rat. Međutim, zapadni su političari i analitičari počeli nagađati da bi idućeg ponedjeljka mogao izići u javnost s velikom objavom, u kojoj će objaviti ili rat ili pobjedu u sukobu, kako prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Ruska vojska uništava ukrajinske gradove 70. dan rata Ruska vojska pretrpjela ogromne gubitke, ministar obrane uputio prijetnju NATO-u

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PAKET SANKCIJA Prijedlog Ursule von der Leyen o zabrani uvoza ruske nafte naišao na otpor nekih zemalja. "Malo je problematično"

Nakon što su ga pitali o ovim glasinama, da bi Putin mogao službeno objaviti rat Ukrajini 9. svibnja, glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov odgovorio je da za to ne postoji šansa. "To su besmislice", odgovorio je. Dodao je da ljudi ne bi trebali slušati ovakva nagađanja, pogotovo kada se u njima spominje odluka o nacionalnoj mobilizaciji.

Dan pobjede 9. svibnja jedan je od najvažnijih nacionalnih događaja u Rusiji. To je dan sjećanja na ogromnu žrtvu koju su Sovjeti počinili kako bi porazili nacističku Njemačku u, kako se naziva u Rusiji, Velikom domovinskom ratu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene