Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svijet ne bi razumio da Izrael u nedjelju ne pristane na produljenje moratorija na gradnju židovskih naselja na Zapadnoj obali, rekao je u New Yorku šef francuske diplomacije Bernard Kouchner.


'Vidjet ćemo u nedjelju navečer, ali mi se doista čini nužnim reći izraelskim čelnicima da svijet ne bi razumio da se ne učini gesta prema onima koji pružaju ruku i koji su najbolji pristaše mira', rekao je Kouchner smjerajući na predsjednika Palestinske samouprave Mahmuda Abasa s kojim se sastao u srijedu navečer na rubu Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ako ćete ispitivati izraelske vojnike, nećemo surađivati' Slika nije dostupna 'Izraelska moć nije ništa prema Iranskoj'

>> Lieberman za 'razmjenu teritorija i stanovništva'

Djelomični prekid gradnje na koji je Izrael pristao u novim naseljima na Zapadnoj obali u načelu istječe u nedjelju navečer i Abas je zaprijetio da će napustiti pregovore ako se on ne produlji. Kouchner je rekao kako se nada da će Izrael pristati na 'produljenje moratorija, to jest da više neće biti naseljavanja i odluke o gradnji kuća dok traju pregovori'.

'Nitko neće razumjeti ako se to ne učini', istaknuo je. Abas i Netanyahu 'svakako moraju pronaći rješenje i to će se rješenje, nadam se, očitovati u nedjelju navečer', dodao je Kouchner. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju