Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U pregovorima s Palestincima

Lieberman za 'razmjenu teritorija i stanovništva'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izraelski ministar vanjskih poslova Avigdor Lieberman kazao je da bi se pregovori s Palestincima trebali temeljiti na 'razmjeni teritorija i stanovništva' glede izraelskih Arapa.

'Pregovori s Palestincima ne smiju uzimati za osnovu načelo zemlja za mir, nego razmjenu teritorija i stanovništva', kazao je Lieberman na vojnom radiju.

Pročitajte i ovo Izraelski borbeni avion F-15 Pitanje koje visi u zraku Svijet strahuje nakon izraelske najave: Je li moguće da Izrael napadne iranska nuklearna postrojenja? Uništenja u Gazi - 2 Raste strah od šireg sukoba Sto dana rata Izraela i Hamasa, užasima se ne nazire kraj: "Nitko neće pobijediti"

'Odlučno odbijanje Palestinske samouprave da prizna Izrael kao državu židovskog naroda treba nas potaknuti da za pregovarački stol stavimo pitanje izraelskih Arapa, to se ne može zaobići', dodao je šef diplomacije.

'To je kao da vlasnik prodaje stan zahtijevajući istodobno da mu punica ondje ostane, to je nemoguće i neprihvatljivo', dodao je Lieberman.

>> Izrael planira gradnju infrastrukture za opskrbu vodom i strujom u Gazi

Čelnik ultranacionalističke stranke Israel Beitenou, Lieberman zastupa ideju razmjene teritorija nastanjenog izraelskim Arapima za dijelove Zapadne obale. Time namjerava postići maksimalno 'razdvajanje' Židova i Arapa i učiniti od Izraela 'etnički homogenu' državu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene