Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koštunica: Kosovo nikada neće biti neovisno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovo nikad neće biti neovisna država bez obzira kakvim pritiscima, uvjetovanjima i prijetnjama Srbija bila izložena, izjavio je srbijanski premijer Vojislav Koštunica.

"Kosovo bi moglo biti neovisna država samo ako bi to priznala Srbija, ili ako bi Vijeće sigurnosti prekršilo Povelju Ujedinjenih naroda. Cijeli svijet dobro zna da niti će Srbija priznati neovisnost Kosova, niti će VS prekršiti Povelju UN-a", kazao je Koštunica na skupštini svoje Demokratske stranke Srbije u nedjelju u Beogradu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Beograd: Koštunica odbacuje Rehnov prijedlog Slika nije dostupna Koštunica traži od EU dopunu sporazuma potvrdom da Kosovo pripada Srbiji

Srbija mora sve svoje snage usmjeriti kako bi osigurala što
normalniji život Srba na Kosovu i poništila eventualno jednostrano proglašenu neovisnost, naglasio je srbijanski premijer.

"Jednostrano proglašena neovisnost bila bi izvan poretka UN-a, koliko i izvan poretka međunarodnog prava. Jednostrana neovisnost je, kako joj i samo ime kaže, divlja tvorevina i samim time za Srbiju ne bi niti postojala", kazao je Koštunica obraćajući se skupštini svoje stranke, na kojoj bi - kao jedini kandidat - u nedjelju trebao biti ponovo izabran za predsjednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene