Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Kosovski hakeri napali stranice srbijanskog parlamenta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kosovski hakeri, kako se sami predstavljaju, ponovno su napali internetsku stranicu srbijanskog parlamenta postavljajući preko nje zastavu Kosova na kojoj je pisalo Republika Kosovo, objavili su srbijanski elektronički mediji.

Stranica je bila blokirana manje od sat vremena, a uz zastavu Kosova iznad koje je na engleskom jeziku pisalo Republika Kosovo, tu je bilo i priopćenje o tome koje su još stranice napadnute, među kojima je bila i ona Vojske Srbije.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić bizaran šou Vučić u bizarnom nastupu objašnjavao tko sve napada Srbiju, kojim oružjem: "Imam materijale..." Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca

Kosovski hakeri već su u nekoliko navrata napadali službene srbijanske stranice. Mediji navode kako je već poznata crna stranica s napisom "Republic Kosova", zemljovidom i šest bijelih zvjezdica, kao i s potpisom "Kosova Hackers Group", u srijedu prijepodne desetak minuta blokirala internetsku stranicu Skupštine.

Stručni savjetnik Ministarstva za telekomunikacije Slobodan Marković rekao je novinarima da će to ministarstvo uskoro po državnim institucijama rasporediti tehničare koji će se brinuti o sigurnosti i održavanju internetskih stranica. 

Prema njegovim riječima, upad hakera nije djelo nekih 'genijalaca', već je netko iskoristio slabosti u zaštiti napadnutih internetskih stranica. Marković dodaje da svi državni sajtovi nisu na jednom posebnom serveru koji bi im davao odgovarajuću zaštitu, jer za tim nema potrebe.

Nema nikakve ozbiljnije štete od ovakvih upada, kazao je Marković, s obzirom da serveri imaju kopije podataka od prošlog dana ili čak sata, tako da podaci uvijek mogu biti vraćeni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene