Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trajat će do ispunjenja zahtjeva

Kosovo: Veterani OVK-a počeli štrajk glađu pred zgradom vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Veterani Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) zbog teškog su socijalnog stanja od ponedjeljka poslijepodne pred zgradom vlade u središtu Kosova započeli štrajk glađu.

Štrajk koji je organiziran uz geslo 'U potrazi za dostojanstvom i obranom identiteta Oslobodilačke vojske Kosova' prvi je štrajk kosovskih veterana nakon gotovo 10 godina.

Pročitajte i ovo Ilustracija Reagirao i Vučić Od četvrtka na Kosovu samo jedna dozvoljena valuta: Dinar se izbacuje iz upotrebe, Srbiju optužili za zloporabu novca Ilustracija svaki tjedan umre jedan veteran Čak pet pripadnika udarne splitske brigade umrlo u samo 20 dana: "Odlaze tiho i bešćutno"

Kosovski premijer Hashim Thaci koji je bio jedan od vodećih osoba u bivšoj Oslobodičkoj vojsci Kosova u dva navrata sinoć nije mogao uvjeriti štrajkaše da odustanu od daljnjeg štrajka.

Čelnik Odbora za zaštitu prava boraca OVK-a Xhevdet Qeriqi izjavio je da su sudionici štrajka odlučni ostati u improviziranom šatoru ispred zgrade vlade sve dok se ne ispune njihovi zahtjevi. Qeriqi je kazao da je evidentirano 1.500 obitelji palih boraca i gotovo 1.800 ratnih invalida čiji je položaj iznimno težak.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene