Obavijesti Video Pretražite Navigacija
napad na otoku

Preminuo britanski političar izboden u crkvi: "Počivaj u miru. Nedostajat ćeš nam"

Konzervativni britanski zastupnik Sir David Amess više je puta izboden u crkvi u Velikoj Britaniji. Policija iz Essexa objavila je nedugo nakon toga da je osumnjičeni muškarac uhićen i pritvoren. U međuvremenu, Amess je preminuo.

Britanska policija u petak poslijepodne potvrdila je da je brtitanski konzervativni zastupnik Sir David Amess preminuo od posljedica uboda, koje mu je zadao napadač, piše Sky News

Amess je u petak u Metodističkoj crkvi u župi Leigh-on-Sea primao građane, kad se dogodio zločin.

Nepoznati muškarac ušao je u zgradu i zadao mu više ubodnih rana. Policija je odmah stigla na mjesto događaja i zatvorila sve okolne ceste, navodi Sky.

Pročitajte i ovo Testiranje na koronavirus ''Nisu vjerovali da će doći do nas'' Objavljeno zabrinjavajuće izvješće: ''Greške i zakašnjele mjere uzrok su velikog broja COVID žrtava''

Policija Essexa objavila je nedugo nakon napada da je uhićen 25-godišnji muškarac. Iz policije su priopćili da prekidaju traganje.

Britanski premijer Boris Johnson izrazio je sućut zbog smrti kolege te napisao kako je Sir David Amess bio jedan od najboljih ljudi u politici.

 

 

 

Bivši britanski premijer David Cameron na svom je Twitteru napisao kako je riječima nemoguće izraziti užas koji se dogodio te poručio da mu je srce s obitelji Davida Amessa.

 

 

 

Konzervativna zastupnica Tracey Crouch rekla je kako joj je srce slomljeno.

"Sir David bio je jedan od najljubaznijih, najsuosjećajnijih i najvoljenijih kolega. Osjećam se loše. Izgubljena sam", napisala je na Twitteru.

"Počivaj u miru. Svjetlo u parlamentu se danas ugasilo. Nedostajat ćeš nam", dodala je.

Carrie Johnson, supruga premijera Borisa Johnsona, napisala je na Twitteru kako je ubijeni Amess bio izuzetno ljubazan i dobar, veliki ljubitelj životinja i pravi gospodin.

"Ovo je tako nepravedno. U mislima sam s njegovom suprugom i djecom", napisala je supruga britanskog premijera.

 

 

Brandon Cox, udovac zastupnice Jo Cox, koja je ubijena 2016. godine, napad na izabranog zastupnika Amessa nazvao je kukavičkim činom i  napadom na demokraciju.

 

 

 Iz policije su potvfdili da je uhićeni osumnjičen za ubojstvo.

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene