Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima dvije ljubavnice

'BIT ĆU DIKTATOR' Premoćno izabran za predsjednika države iako je najavio 'krvavi rat' i kontrolu rađanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radikalni gradonačelnik Rodrigo Duterte, kojeg su mediji prozvali 'filipinskim Trumpom' novi je predsjednik Filipina, pokazuju neslužbeni rezultati predsjedničkih izbora.

Prema neslužbenim rezultatima i 92 posto prebrojenih glasova, Rodrigo Duterte osvojio je 40 posto glasova, dok je iza njega zaostao ministar unutarnjih poslova Mar Roxas s oko šest milijuna glasova manje, javljaju agencije. Mar Roxas je, ubrzo nakon proglašenja preliminarnih rezultata, sam priznao poraz.

Rodrigo Duterte već je najavio da će biti - diktator i da će započeti 'krvavi rat' protiv kriminala.

'Bit ću opak. Bit ću diktator, u to ne trebate sumnjati. Ali samo u borbi protiv sila zla - kriminala, droge i korupcije unutar vlasti', kazao je Duterte u utorak ujutro u svojem gradu, u kojem je do sada bio gradonačelnik, Davau na jugu Filipina.

'Moja poruka državnim zaposlenicima - policiji, vojsci, svima, uključujući i kabinet državnog tajnika je - prestanite. Samo prestanite (s korupcijom)', poručio je novi 'diktator'.

U kampanji je zgrozio svojim izjavama kada je rekao da će dati pobiti desetine tisuća filipinskih kriminalaca, a kako bi uvjerio svoje glasače koliko pritom misli biti dosljedan, napomenuo je da bi bez problema dao ubiti i vlastitu djecu kada bi dobio informaciju da se petljaju s drogom. Uznemirio je i Katoličku crkvu izjavivši da je potrebno uvesti kontrolu rađanja te da obitelj treba planirati.

Bivša ministarka pravde Leida de Lima, nedavno je upozorila da je Duterte 'monstrum kojeg treba zaustaviti'. Naime, ovaj 71-godišnjak hvali se u javnosti svojim iskustvima sa ženama te kako i sada ima dvije ljubavnice, no zgrozio je svijet izjavom u slučaju silovanja jedne misionarke kada je kazao da su 'počinitelji njemu kao gradonačelniku trebali dati prednost'. Drugi dan je kazao da se samo šalio, piše CNN.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''namirisao je smeće'' Govor predsjednika Filipina nasmijao svijet: Golemi žohar na predsjednikovom ramenu inspirirao je kritičare Rodrigo Duterte (Foto: AFP) Sveto Trojstvo nazvao "glupim" "Bog razapet? Kako neimpresivno": Duterte tvrdi da bi njegov Isus spalio sve nevjernike

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene