Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pronađen u prosincu

Riješen misterij muškarca s amnezijom: 'Opljačkali su me i silovali'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Četiri mjeseca prošla su otkako je 'John Smith' pronađen na ulicama Osla. Nije znao ni tko je ni odakle je, jedino što je znao bilo je pet stranih jezika.

U prosincu prošle godine norveška je policija uz cestu kraj jedne autopraonice pronašla muškarca s teškom amnezijom. Nije znao tko je, ni kako je završio u Oslu. Jedino što su o njemu znali jest da je u ranim dvadesetima, da govori pet stranih jezika među kojima i engleski s teškim slavenskim naglaskom, piše Sky News.

Pročitajte i ovo Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno Hitna pomoć u Norveškoj (Foto: AFP) Pucali tijekom potjere Napad u Oslu: Ukrali vozilo hitne pa njime gazili ljude, policija upucala napadača, tragaju za ženom

Pokušali su ga pronaći međunarodnim kanalima uz pomoć DNK i otisaka prstiju, a kada ništa do toga nije urodilo plodom, u utorak su poslali i muškarčevu sliku. Danas je stigla vijest kako je nesretnog muškarca identificirala češka policija.

Izgubio svijest kao Amerikanac, probudio se kao Šveđanin!

Interpol je stupio u kontakt s njegovim roditeljima, no muškarčevo ime nisu dali javnost pa je i dalje poznat pod imenom John Smith.

On je rekao kako sumnja da je bio opljačkan i seksualno zlostavljan. 'Definitivno sam bio silovan i potom bačen na ulicu u Oslu. Moguće da je počinitelj iskoristio činjenicu da Europa ima otvorene granice te je Oslo odabrao kao mjesto na kojem će me odbaciti poput smeća', rekao je za AFP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene