Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka je pala

Komšić napušta SDP- BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić donio je u ponedjeljak odluku o napuštanju SDP-a BiH, objavili su mediji u BiH pozivajući se na stranačke izvore.

Komšić je dugogodišnji visoki dužnosnik i potpredsjednik SDP-a BiH i član je Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. On je u petak demonstrativno napustio sjednicu stranačkog Predsjedništva koje je podržalo sporazum o ustavnim promjenama usuglašene s dva HDZ-a i Savezom za bolju budućnost BiH.

Pročitajte i ovo Leo Varadkar Emotivan govor Irski premijer Varadkar neočekivano podnio ostavku: "Nemam ništa drugo zacrtano" Nadzorni odbor Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun podnio ostavku Totalni kolaps sustava Masovna ostavka u Centru za gospodarenje otpadom: "Istrijani mogu očekivati smrad ako se situacija ne shvati ozbiljno"

Komšić se u izjavi za medije usprotivio prijedlogu o ustavnim promjenama smatrajući da bi tim prijedlogom bila uskraćena prava nacionalno neopredijeljenim građanima za izbor u vlasti.

>> Komšić dao ostavku na sve dužnosti u stranci

'Kako god završi rasprava i koje god se utvrdi rješenje, ja ne želim da ovo bude rješenje za buduće ustavne promjene u BiH. Jer cijela jedna skupina ljudi i kojih će biti sve više i više, koji se osjećaju prije svega Bosancima i Hercegovcima, bi po ovome papiru bila izvan sustava i jednostavno bila bi uskraćena u svojim pravima', rekao je Komšić novinarima.

Stranka je upravo Komšića zadužila da se do kraja kolovoza, što je rok postavljen u smjernicama dogovorenim između BiH i Europske unije, Predsjedništvo BiH izjasni o prijedlogu ustavnih promjena. Takav prijedlog Komšić je odbio.

U dokumentu o ustavnim promjenama između HDZ-a BiH i SDP-a, a koji podupiru i stranke vladajuće većine HDZ 1990. i Savez za bolju budućnost dok srpske političke stranke SNSD Milorada Dodika i SDS inzistiraju na izravnom izboru članova BiH Predsjedništva, utvrđuje se novi mehanizam biranja izaslanika za gornji nacionalno koncipirani Dom naroda. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene