Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prošao bez kemoterapije

Kolumbijski predsjednik oporavlja se od operacije karcinoma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos uspješno je operiran od neagresivnog raka prostate i oporavlja se u bolnici.

Na sredini njegovog drugog četverogodišnjeg mandata Santos je u ponedjeljak iznenadio Kolumbiju objavom da su mu liječnici otkrili kancerogenu izraslinu. Rekao je da je bolest otkrivena na vrijeme te da je rizik minimalan.

'Operacija je protekla bez ikakvih problema. Sada počinje oporavak', rekao je novinarima Santosov urolog Felipe Gomez ispred bolnice Fundacion Sante Fe u Bogoti gdje je predsjednik operiran. Gomez je izjavu dao oko pet sati nakon što je Santos primljen u bolnicu.

Pročitajte i ovo Medicina Velika stvar U Hrvatsku je stigla najveća svjetska senzacija iz područja medicine - robotski par Da Vinci i Mona Lisa Papa Franjo Ostaje u bolnici Papa se dobro oporavlja, no jednu važnu stvar će ipak preskočiti: "Prošla su samo tri dana''

>> Uhićen narko boss čija je 'glava' vrijedila kao i Bin Ladenova

Liječnici su rekli da je tumor odstranjen pod lokalnom anestezijom i da se nije proširio te da Santosovo liječenje neće zahtijevati kemoterapiju. Santos će biti u bolnici dva do tri dana, a do potpuna oporavka trebat će do tri tjedna tijekom kojih će predsjednik moći obavljati svoje službene dužnosti.

Konzeravtivac Santos, za čijeg je predsjedništva potaknut kolumbijski gospodarski rast, treba početi mirovne razgovore s Kolumbijskim revolucionarnim oružanim snagama (FARC) koje vode pola stoljeća dugu pobunu protiv središnje vlasti u kojoj su ubijeni deseci tisuća osoba.

Postizanje mirovnog spoarzuma Santosu bi osiguralo mjesto u povijesti i omogućilo mu ostvarenje sigurnosnog i gospodarskog napretka započetog pod predsjednikom Alvarom Uribeom prije jednog desetljeća. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene