Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema štete

Susjednu zemlju zatreslo 3,3 po Richteru: "Svi su uznemireni zbog Petrinje, inače ne bi ni primijetili"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Potres magnitude 3,3 po Richteru pogodio je u ponedjeljak područje Kragujevca, priopćio je Republički seizmološki zavod (RSZS) u Beogradu.

Intezitet u epicentru procijenjen je na V stupanj Merkalijeve skale, a potresi takvog inteziteta mogu izazvati vrlo mala oštećenja na objektima u epicentralnom području, navedeno je na internetskoj stranici RSZS.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka ugrožavanje istrage MUP se oglasio o nestanku male Danke, uputio važan apel Potraga za malenom Dankom ušla je u treći dan Roditelji pod nadzorom U BIH troje uhićenih povezanih s nestankom Danke, do kuće u Boru dojurili vatrogasci pod rotirkama

Za sada nema izvješća o mogućoj počinjenoj šteti.

Seizmologinja Slavica Radovanović kazala je kako si na tom prostoru već zabilježene seizmičke aktivnosti, te da se u toj regiji i inače događaju ovakvi udari.

"Sada je takva situacija da su svi uznemireni zbog Petrinje, inače se ne bi ni primijetio. To je potres magnitude 3,3, takvih i jačih je bilo i prošle godine u Srbiji. Prostor u kojem se dogodio je takav da se u njemu takvi potresi događaju", objašnjava Radovanović, bivša ravnateljica RSZS.

Na pitanje može li uslijediti jače podrhtavanje tla u Kragujevcu, Radovanović je beogradskim medijima rekla da se tako kratkoročne prognoze ne mogu davati.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene