Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stigla u Seattle

Knox dočekana pljeskom pa briznula u plač

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američka studentica Amanda Knox jučer se vratila u rodni Seattle gdje je oduševljeno dočekana.

24-godišnja Knox se u SAD vratila dan nakon što je prizivni sud u Italiji oslobodio nju i njezina talijanskog prijatelja krivnje za ubojstvo britanske studentice Meredith Kercher i pustio je iz zatvora gdje je provela četiri godine.

Dočekana pljeskom i oduševljenim povicima Knox je plakala u zračnoj luci i rekla da je 'presretna' i da su je preplavili osjećaji kada je iz zrakoplova vidjela rodni grad te zahvalila svima koji su u nju vjerovali i branili je tijekom procesa.

Knox je plakala i u ponedjeljak na prizivnom sudu u Italiji koji je odbacio presudu nižeg suda gdje je bila osuđena na 26 godina zatvora kada je proglašena krivom za ubojstvo 21-godišnjice Kercher s kojom je dijelila stan.

Prizivni sud oslobodio je krivnje i pustio na slobodu i njezinog bivšeg dečka, Rafaela Sollecita te je u zatvoru ostao samo Rudy Guede iz Obale Bjelokosti kao jedina osoba osuđena za ubojstvo.

Tijelo studentice Kercher pronađeno je s više od 40 uboda i razrezana grkljana u stanu koji je dijelila s Knox u Perugi. Njezina obitelj suzdržala se kritizirati Knox i Sollecita no duboko je razočarana jer ne zna tko je krivac.

Talijanski tužitelj najavio je da će se žaliti najvišoj sudskoj instanci, Vrhovnom prizivnom sudu koji može revidirati tehničke pogreške nastale tijekom procesa na nižim sudovima.

Ako bi Vrhovni sud odbacio presudu vratio bi optužbe protiv Knox i tužiteljstvo bi moglo zatražiti njezino izručenje iz SAD-a prema sporazumu dviju zemalja. Pravnici ocjenjuju da bi zahtjev za izručenjem izazvao velik diplomatski prijepor.

Mediji u SAD-u prenose pak da bi Amanda Knox mogla zaraditi milijune odluči li napisati knijgu o zatvorskim danima, potpisati prava za snimanje filma ili televizijskog filma, održavati predavanja i sudjelovati u televizijskim emisijama. (Hina)

Pročitajte i ovo Ilustracija Traje istraga Žena pronađena mrtva u talijanskoj crkvi: Bila je odjevena poput vampira, a policija sumnja na nešto bizarno Privođenje: Ivica Pavlačić - Para Nepravomoćna presuda Dobio 19 godina zbog ubojstva na Lemić Brdu: "Bili ste ljuti na njihove braniteljske mirovine? Možda vam se i od alkohola o pomutio um"

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene