Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubili kolegicu s fakulteta

Presuda za monstruozni zločin: Knox ponovno proglašena krivom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska studentica Meridith Kercher usmrćena je s 40-ak uboda nožem. Pretpostavlja se da je prije smrti i silovana. Tužiteljstvo je tvrdilo da su je Amanda Knox i njezin dečko Raffaelle Sollecito seksualno zlostavljali pod utjecajem droga i ubili.

Četvrti sudski proces u više od 6 godina, završio je osuđujućim presudama. Amerikanka Amanda Knox i njezin nekadašnji dečko Raffaele Sollecito ponovno su proglašeni krivima za ubojstvo britanske studentice Meredith Krecher. Sud u Firenci joj je odredio kaznu zatvora od 28 i pol godina. Krivim je ponovno proglašen i Amandin bivši dečko, Talijan Raffaele Sollecito.

26-godišnja Amanda presudu je dočekala u svome domu u Seattleu. Tamo će ostati do daljnjega. U roku od 90 dana sudac mora obrazložiti presudu, a onda slijedi rok od još 90 dana za žalbe. Ni njezin bivši dečko, 29-godišnji Rafaele nije bio na izricanju presude. I on ostaje na slobodi, ali ne smije napuštati Italiju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gnjusan zločin Mačku oderala i samljela je u blenderu, a onda je odlučila ubiti mladog inženjera: "Nije to bila reakcija ni greška..." Amanda Knox (Foto: AFP) - 9 I dalje je stigmatizirana Amanda Knox odžala govor u suzama: ''To što sam nedužna nije me spasilo. Bilo je nemoguće imati pošteno suđenje u Italiji''

Britanska studentica 40-ak puta izbodena nožem: Amerikanki suđenje kreće ispočetka!

Podsjetimo, Kercher je ubijena 2007. u Perugi u stanu koji je dijelila s Knox. Usmrćena je s 40-ak uboda nožem. Pretpostavlja se da je prije smrti i silovana. Tužiteljstvo je tvrdilo da su je Knox i Sollecito seksualno zlostavljali pod utjecajem droga i ubili.

Prvostupanjskom presudom osuđeni su na 26, odnosno 25 godina zatvora. Iza rešetaka su proveli četiri godine prije nego što ih je drugostupanjski sud oslobodio. Međutim, prošle godine talijanski vrhovni sud poništio je tu presudu zbog nedosljednosti i zatražio ponovno suđenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene