Kaos na cestama (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)
Kaos na cestama (Foto: Ivo Čagalj/Pixsell)

Tri su osobe poginule u odvojenim prometnim nesrećama u ponedjeljak u Bosni i Hercegovini, gdje se otežano prometuje zbog novih snježnih padalina, potvrđeno je tijekom dana i iz policijskih izvora.


Dvije nesreće sa smrtnim ishodom dogodile su se jutarnjim satima kod mjesta Laktaši u okolici Banje Luke.

Vezani članci BIH policija, Ilustracija (Foto: ELVIS BARUKCIC / AFP) Stravičan zločin: Otac (28) usmrtio petomjesečnog sina jer je bio "iznerviran bebinim plačem" Užasni vozači (Foto: klyker.com) - 22 Toliko nesposobni vozači da će vam zakuhati krv od ovih prizora

U jednoj od njih pri iskliznuću automobila Golf s kolnika poginula su dva putnika, jedan je teže, a još jedan lakše ozljeđen.

Nešto kasnije u sličnim okolnostima poginuo je i suvozač u automobilu Peugeot, dok je suvozač ozlijeđen.

Okolnosti pod kojima se se dogodile te nesreće još se istražuju, objavila je policija Republike Srpske.

U okolici Zenice prijepodne je autobus koji je prevozio radnike zbog loših vremenskih uvjeta skliznuo s ceste i udario u drvo. U toj nesreći ipak nije bilo težih posljedica jer nitko od petnestak putnika, koliko ih je putovalo na posao, nije ozlijeđen.

Iz policije upozoravaju na otežane uvjete prometa u većem dijelu BiH zbog snijega i kiše koji padaju u cijeloj zemlji.

U prijepodnevnim je satima i jedan kamion-ralica, angažiran na čišćenju magistralne ceste Travnik – Bugojno, skliznuo s kolnika te se djelomice ispriječio na cesti, što je dodatno usporilo promet kroz taj dio BiH. (Hina)