Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije prvi put

FOTO Slavni kip na meti vandala: Postolje osvanulo u bojama ruske zastave

Ruska zastava na Maloj sireni
Ruska zastava na Maloj sireni Afp
Aktualno Galerija Ruska zastava na Maloj sireni Ruska zastava na Maloj sireni Foto: Afp Ruska zastava na Maloj sireni Ruska zastava na Maloj sireni Foto: Afp Vandali obojali Malu sirenu - 6 Vandali obojali Malu sirenu - 6 Foto: Afp Vandali obojali Malu sirenu - 5 Vandali obojali Malu sirenu - 5 Foto: Afp +4 Vandali obojali Malu sirenu - 4 Galerija 1/9 >>
Kip Male sirene u Kopenhagenu ponovno je bio meta vandala. Ovog puta vandali su na kamenu koji služi kao postolje nacrtali rusku zastavu. Policija istražuje događaj, no komunalci su požurili i već su ga očistili.

Kip Male sirene, koji je simbol Kopenhagena i Danske, oštetili su vandali u srijedu navečer. Veliko kameno postolje na kojem je smješten slavni brončani kip obojeno je bojama ruske zastave.

Danska policija pokrenula je istragu o incidentu za koji još nitko nije preuzeo odgovornost, a komunalni radnici ubrzo su očistili kip.

Pročitajte i ovo Muzej umjetnosti Mauritshuis Veliko priznanje Autorica iz Hrvatske među najboljima: Pogledajte rad koji će zamijeniti slavno remek-djelo

Pročitajte i ovo Ilustracija Katastrofalni gubitak Iz muzeja ukradeni zlatnici vrijedni više milijuna eura: "Bojimo se da će keltski novčići biti pretopljeni"

Brončani kip visok 1,65 metara u čast danskog pisca Hansa Christiana Andersena na ulazu u luku Kopenhagena već je nekoliko puta bio meta vandala otkako je postavljen 1913. godine.

Prvi put mu je 1964. godine odrubljena glava, koja nikada nije vraćena. 1998. godine vandali su mu ponovno odsjekli glavu, ali je ona kasnije pronađena, a 2003. je kip dignut u zrak. Po njemu su često također često ispisivane i vješane svakakve aktivističke poruke.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene