Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Fascinantno

Kinezi tvrde: U 90 dana izgradit ćemo najvišu zgradu na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna kineska građevinska kompanija najavila je izgradnju nove najviše zgrade na svijetu. I to u samo 90 dana!

Čak 838 metra - toliko će, tvrde inženjeri u kineskoj kompaniji BSB, biti visoka zgrada koju nazivaju SkyCity One, a koju će izgraditi na jugu Kine u gradu Changsha. Tvrde da će im za SkyCity One biti dovoljno 90 dana i da će za 10 metara biti viša od Burj Khalife u Dubaiju koja za sada drži rekord.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Poletio s Burj Khalife VIDEO Kao u Gospodaru prstenova: Čudesna snimka leta na orlovim leđima Slika nije dostupna Stavljanje u perspektivu VIDEO Što smo sve mogli napraviti da nismo gledali Gangnam Style?

SkyCity One će imati gotovo 2 milijuna metara četvornih prostora i više od 220 katova, a moći će primiti i do 120.000 ljudi. Izgradnja će koštati oko 3 milijarde i 720 milijuna kuna. Zanimljivo, biti će viša, a gotovo duplo skuplja od Burj Khalife u Dubaiju.

Posebna metoda gradnje

Kompanija tvrdi da je tajna u tome što imaju posebnu metodu gradnje, a to je da se čak 95% čitave zgrade napravi prije nego li se dovrše temelji. Koliko je ova grana građevine uznapredovala govori podatak da je za primjerice Empire State Building trebalo 410 dana, a daleko je manja budućeg SkyCity Centra kojemu će za izgradnju trebati 90 dana, piše Wired.

U videu pogledajte kako je ista kompanija u Kini izgradila neboder od 30 katova u samo 15 dana:

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene