Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izaziva tsunami

Kineski znanstvenici stvorili zastrašujuće oružje: Nuklearni projektil može udariti u obalu Australije u tjedan dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Znanstvenici iz Pekinga tvrde da su dizajnirali malu, jeftinu verziju ruskog podvodnog drona Poseidon na nuklearni pogon koji bi mogao prijeći Pacifik za tjedan dana.

KIneski znanstvenici uspjeli su proizvesti jeftinu inačicu ruskog nuklearnog torpeda kojim bi mogli zaprijetiti metama udaljenim tisućama kilometara.

Novi kineski nuklearni torpedo navodno ima domet od 10.000 kilometara, a veliki broj njih mogao bi se lansirati s gotovo svake podmornice ili ratnog broda, rekli su istraživači iz Pekinga.

Kažu da su dizajnirali malu, jeftinu verziju ruskog podvodnog drona Poseidon koji bi mogao prijeći Pacifik za tjedan dana. Poseidon je rusko nuklearno oružje koje je mješavina torpeda i drona.

Riječ je o zastrašujućem oružju dizajniranom da izazove tsunami kod bilo kojeg obalnog grada s nuklearnom bojevom glavom. Rusi tvrde da je njihov Poseidon praktički nezaustavljiv. 

Kineski znanstvenici tvrde da bi jato kineskih nuklearnih torpeda moglo udariti u obalu australije u samo tjedan dana od lansiranja. Prema planovima, Kina predlaže okupljanje velike flote jeftinih "robota ubojica" koje bi mogao nositi bilo koji vojni brod ili podmornica.

Pročitajte i ovo Ilustracija pomoću drona "On je pravi heroj Ukrajine": 15-godišnjak svojom "igračkom" uspješno locirao kolonu ruskih vozila

Peking bi mogao upotrijebiti oružje za napad na podmornice dok napuštaju luku u domaćim vodama, do koje je teško doći platformama s posadom, piše South China Morning Post.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene