Zhang Jun
Zhang Jun Foto: Afp

Nakon što je američka vojska dronom prošloga tjedna ubila zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasima Sulejmanija, kineski veleposlanik pri UN-u Zhang Jun poziva SAD da se suzdrži od korištenja vojne sile.


Kineski veleposlanik pri UN-u pozvao je SAD i Iran na "maksimalnu suzdržanost", nakon što je američka vojska dronom prošloga tjedna ubila zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasima Sulejmanija te je ustvrdio kako je SAD time "prekršio temeljne norme".

Vezani članci Američki predsjednik, Joe Biden Biden kratko i jasno o ukidanju sankcija Iranu: ''To nije moguće'' Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski predsjednik pozvao Bidena da se vrati nuklearnom sporazumu: "Loptica je na američkoj polovici terena"

"Kina se protivi korištenju sile u međunarodnim odnosima", rekao je Zhang Jun novinarima u New Yorku u ponedjeljak.

"Očigledno je da su američkim jednostranim pokretanjem vojne akcije prekršene temeljne norme međunarodnih odnosa", dodao je.

Jun je pozvao SAD da se suzdrži od korištenja vojne sile te je rekao da bi međunarodna zajednica trebala raditi na sprječavanju "daljnje eskalacije napetosti". (Hina)