Obavijesti Video Pretražite Navigacija
poziva na maksimalnu suzdržanost

Kineski veleposlanik u UN-u: "SAD je prekršio temeljne norme ubojstvom Sulejmanija"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je američka vojska dronom prošloga tjedna ubila zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasima Sulejmanija, kineski veleposlanik pri UN-u Zhang Jun poziva SAD da se suzdrži od korištenja vojne sile.

Kineski veleposlanik pri UN-u pozvao je SAD i Iran na "maksimalnu suzdržanost", nakon što je američka vojska dronom prošloga tjedna ubila zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasima Sulejmanija te je ustvrdio kako je SAD time "prekršio temeljne norme".

Pročitajte i ovo Joe Biden Ne žele eskalaciju Američki predsjednik Joe Biden jasno poručio: "Nećemo sudjelovati ni u kakvoj izraelskoj protuofenzivi na Iran" Iran lansirao stotine dronova i projektila na Izrael Napad VIDEO/FOTO Iran napao Izrael dronovima i raketama: Mnogi su oboreni, ranjeno dijete, eksplozije i sirene u raznim dijelovima zemlje

"Kina se protivi korištenju sile u međunarodnim odnosima", rekao je Zhang Jun novinarima u New Yorku u ponedjeljak.

"Očigledno je da su američkim jednostranim pokretanjem vojne akcije prekršene temeljne norme međunarodnih odnosa", dodao je.

Jun je pozvao SAD da se suzdrži od korištenja vojne sile te je rekao da bi međunarodna zajednica trebala raditi na sprječavanju "daljnje eskalacije napetosti". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene