Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski izumitelj optužuje

'Kineski 'studenti' kradu naše izume i prisluškuju sveučilišta'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski studenti kradu britanske industrijske tajne i prisluškuju njihova sveučilišta, tvrdi britanski izumitelj James Dyson.

Izumitelj usisivača bez vrećice tvrdi kako se Kinezi pretvaraju da su studenti kako bi se ubacili na sveučilišta i tako mogli 'ukrasti' tehnološke ideje. Dodao je kako ostavljaju prislušne uređaje kako bi se takozvana intelektualna krađa mogla nastaviti i kada se vrate u Kinu, piše Telegraph.

Pročitajte i ovo Ilustracija zatvorena nakon tragedije Muškarac pao s jedne od najvećih turističkih atrakcija u Londonu: Preminuo na mjestu Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

'Rastužuje me kada vidim kako druge države i tvrtke iskorištavaju naše fakultete', rekao je Dyson. 'Mi smo svjesni da se to događa. Pristupili smo jako ozbiljno tom problemu', rekao je Nicola Dandridge, koji se nalazi na čelu britanskih Sveučilišta.

>> Kinezi podlegli glasinama o zračenju: Zavladala 'solna panika'

U zadnje tri godine broj kineskih studenata je porastao za petinu. 'U interesu je Kine i Velike Britanije da naši studenti studiraju ovdje', rekla je glasnogovornica Kineske ambasade u Londonu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene