Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tri godine nakon tragedije

Kina: Zaplijenjeno više od 26 tona mlijeka u prahu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska policija zaplijenila je više od 26 tona mlijeka u prahu zagađenog melaminom, tri godine nakon što je od mlijeka zagađenog tom industrijskom kemikalijom umrlo šestero djece, a nekoliko tisuća ljudi je oboljelo.

Tvrtka Chongqin kupila je u travnju po vrlo niskoj cijeni mlijeko u prahu od kompanije iz južne regije Guangxi koja je pak mlijeko kupila od tvrtke u Unutrašnjoj Mongoliji, prenosi službena agencija Xinxua. U vezi s novim slučajem opasnog zagađenja mlijeka policija je uhitila rukovoditelje triju tvrtki.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nismo krivi' Umrlo još jedno dijete nakon konzumiranja mlijeka, sestra hospitalizirana Slika nije dostupna Pokrenuta nova racija Pronađeno još 170 tona onečišćenog mlijeka

>> Kina: Zatrovano mlijeko ubilo troje djece

Melamin je industrijska kemikalija koja se dodaje razrijeđenom mlijeku ili mlijeku loše kvalitete kako bi se zavarali inspektori koji provjeravaju razinu bjelančevina.Industrija hrane u Kini pogođena je brojnim skandalima s otrovnim i nezdravim namirnicama, zbog čega je ozbiljno uzdrmano povjerenje potrošača. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene