Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Puno nitrata

Kina: Zatrovano mlijeko ubilo troje djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Troje male djece je umrlo, a 36 osoba, većinom djece do 14 godina razboljelo se u Kini nakon konzumiranja kontaminiranog mlijeka, izvijestili su kineska vlada i mediji.

Preliminarnom istragom ustanovljeno je da su djeca otrovana nitritom, pošto su konzumirala mlijeko s dviju farmi u blizini grada Pinglianga na sjeverozapadu zemlje.  Nitriti se koriste za proizvodnju umjetne boje i pri konzerviranju mesa. Kineska prehrambena industrija skandalima je zahvaćena još od 2008. godine, kada je ondje od trovanja melaminom iz mlijeka šestero djece umrlo, a razboljelo se oko 300.000.

Pročitajte i ovo Ilustracija 50 mrtvih Masovni ritualni pokolj: Prislili ih da popiju napitak protiv vještica, tko padne mrtav - kriv je Ilustracija Užas u Zanzibaru Osmero djece otrovalo se mesom, pa umrlo: Više od 75 ljudi u bolnici

>> Mlijeko i gljive zaražene 25 godina nakon Černobila

Američki centar za kontrolu i prevenciju bolesti izvijestio je kako su posljedice trovanja nitritom, među ostalim, mučnina i povraćanje, respiratorni problemi te gubitak svijesti.  Agencija Nova Kina prenosi kako su zasad zatvorene obje farme za proizvodnju mlijeka u kojima je u tijeku istraga. Agencija također navodi kako većina oboljelih ima manje od 14 godina, a jedno od oboljele djece u kritičnom je stanju. Oboljeli su prebačeni u dvije bolnice u gradu Pingliangu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene