Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrožena regionalna stabilnost

Kina zabrinuta za situaciju na Korejskom poluotoku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski državni vrh zabrinut je za situaciju na Korejskom poluotoku, a nazivaju je opasnom.

'Sukob na Korejskom poluotoku mogao bi biti nacionalna tragedija koja bi ugrozila regionalnu stabilnost. Ukoliko izbije krvavi sukob on će prije svega povrijediti narod na obje strane poluotoka i donijeti nacionalnu tragediju', izjavio je kineski predstavnik na sastanku Vijeća sigurnosti UN-a Wang Min.

Pročitajte i ovo Južnokorejski predsjednik i prva dama klopka ili korupcija? Skupocjena Diorova torbica mogla bi koštati vlasti predsjednika moćne države Kim Jin-pyo na Dolcu - 2 Dočekali ga Plenković i Jandroković Šou na Dolcu: Visoki gost iz Koreje nabio šiltericu na glavu pa limune pokušao platiti karticom

>> J.Koreja održala nove vojne vježbe, stanovništvo u skloništima

>> Vijeće UN-a na hitnom sastanku zbog Koreja

Vijeće sigurnosti sastalo se u nedjelju kako bi pokušalo smiriti napetosti na Korejskom poluotoku, ali je sastanak završio bez sporazuma. Kina i Rusija nisu željele javno okriviti Sjevernu Koreju za krizu koja se produbila prošlog mjeseca kada je Sjever granatirao jedan južnokorejski otok.

Kina želi smiriti sukob poduzimanjem napora na obje strane podijeljenog poluotoka. Wang je ponovio poziv svoje vlade dvjema stranama da se suzdrže od izazivanja napetosti. (Kina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene