Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U četiri oka

Kina: Rast yuana prema dolaru ne bi pomogao SAD-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineski predsjednik Hu Jintao kazao je svom američkom kolegi Baracku Obami da snažni rast yuana prema dolara ne bi bio ni od kakve pomoći SAD-u, usprkos opetovanim pozivima Washingtona u tom smislu, doznaje se iz kineskih izvora.

‘Čak i kada bi yuan značajno ojačao, to ne bi riješilo probleme s kojima se SAD suočava’, rekao je Hu američkom predsjedniku tijekom razgovora u četiri oka u subotu na Havajima, uoči summita Foruma za suradnju azijsko-pacifičkih zemalja (APEC), kako se doznaje s internetske stranice kineskog ministarstva vanjskih poslova.

Problemi SAD-a, poput trgovinskog deficita i nezaposlenosti, nisu izazvani tečajem yuana, smatra kineska strana. Poručuje, međutim, da će nastaviti s ublažavanjem svog tečajnog režima, iako Amerika smatra da se to presporo odvija.

Najžešći kritičari Pekinga u SAD-u ocjenjuju da je yuan trenutno potcijenjen za oko 30 posto. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gospodarska sila PREKRETNICA U SVJETSKOM PORETKU Kina stala uz bok najvećim silama Slika nije dostupna Pogledajte video Čuvajte se: Azijati pronašli lukav način kako podvaliti lažne dolare

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene