Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spriječiti eskalaciju sukoba

Kina poziva na smirenost i razgovor Sjeverne i Južne Koreje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je u srijedu pozvala Sjevernu i Južnu Koreju da pokažu 'smirenost i suzdržanost' i počnu što prije razgovarati kako bi se izbjegla eskalacija nakon incidenta od utorka.

Izjava glasnogovornika kineskog ministarstva vanjskih poslova Honga Leija prvi je precizniji službeni odgovor na incident od utorka u kojem je Sjeverna Koreja granatirala južnokorejski otok. Za razliku od drugih vlada regije Kina nije izdvojila Sjevernu Koreju za osudu.

Pročitajte i ovo Xi Jinping održao bukvicu Justinu Trudeauu na marginama summita VIDEO Pogledajte kako je kineski predsjednik očitao bukvicu kanadskom premijeru: "To nije u redu" Daniel Markić, ravnatelj SOA-e - 3 VELIKI INTERVJU Ravnatelj SOA-e Daniel Markić za Dnevnik Nove TV o korupciji, cyber prijetnjama i Afganistanu: "Doći će sigurno do migrantske krize"

'Kina ovaj incident uzima vrlo ozbiljno i izražava bol i žaljenje zbog gubitka života i imovine i zabrinuti smo razvojem', rekao je Hong u komentaru na internetskoj stranici ministarstva.

'Kina snažno poziva Sjevernu i Južnu Koreju da iskažu smirenost i suzdržanost i što prije stupe u dijalog i kontakte', rekao je Hong.

Kina se 'protivi svakoj akciji koja šteti miru i stabilnosti' Korejskog poluotoka, rekao je također Hong. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene