Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kina je u srijedu pozvala Sjevernu i Južnu Koreju da pokažu 'smirenost i suzdržanost' i počnu što prije razgovarati kako bi se izbjegla eskalacija nakon incidenta od utorka.


Izjava glasnogovornika kineskog ministarstva vanjskih poslova Honga Leija prvi je precizniji službeni odgovor na incident od utorka u kojem je Sjeverna Koreja granatirala južnokorejski otok. Za razliku od drugih vlada regije Kina nije izdvojila Sjevernu Koreju za osudu.

'Kina ovaj incident uzima vrlo ozbiljno i izražava bol i žaljenje zbog gubitka života i imovine i zabrinuti smo razvojem', rekao je Hong u komentaru na internetskoj stranici ministarstva.

Vezani članci Blato (Foto: Screenshot/YouTube) Poljska reporterka tražila izjavu pa dobila puno više nego što je očekivala Željko Stipić, predsjednik Školskog sindikata Preporod, u Dnevniku Nove TV (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Čelnik sindikata Preporod: "Ova je ponuda Vlade sramotna i očekujem da će većina biti protiv!"

'Kina snažno poziva Sjevernu i Južnu Koreju da iskažu smirenost i suzdržanost i što prije stupe u dijalog i kontakte', rekao je Hong.

Kina se 'protivi svakoj akciji koja šteti miru i stabilnosti' Korejskog poluotoka, rekao je također Hong. (Hina)