Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon 52 godine onečišćenja

Kina: Gotovo tisuću djece otrovano olovom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na testovima za prekomjernu razinu olova u krvi utvrđeno je da je pozitivno gotovo 1.000 djece koje žive u blizini talionica olova u središnjoj kineskoj pokrajini Henanu, izvijestili su državni mediji u utorak.

Zdravstvene službe grada Jiyuana testirale su 2.473 djece mlađe od 14 godine nakon izvješća o trovanjima olovom u susjednoj pokrajini Shaanxi, rekao je ravnatelj službe Wei Zongchang, prenijela je agencija Xinhua. Znakovi trovanja olovom utvrđeni su kod 968 djece koje žive u blizini triju velikih talionica, izvijestila je Xinhua.

Pročitajte i ovo Ilustracija 50 mrtvih Masovni ritualni pokolj: Prislili ih da popiju napitak protiv vještica, tko padne mrtav - kriv je Ilustracija Užas u Zanzibaru Osmero djece otrovalo se mesom, pa umrlo: Više od 75 ljudi u bolnici

Gradonačelnik Jiyuana Zhap Suping je rekao da je trovanje rezultat dugotrajnog onečišćenja jer grad proizvodi olovo već 52 godine. Zbog rezultata ispitivanja gradski su dužnosnici u potpunosti obustavili proizvodnju u 32 od 35 pogona i zatvorili neke proizvodne linije u ostala tri velika pogona. Obitelji s djecom koje žive u krugu od 1.000 metara od talionica su iseljene. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene