Kim Jong Un
Kim Jong Un Foto: Afp

Nakon što vojnici nisu sami mogli pronaći nestale metke, pokrenuta je opsežna istraga od kuće do kuće. Stanovnici su u strahu od odmazde.


Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un zatvorio je cijeli grad nakon što je vojska primijetila da su nestala 653 metka.

Streljivo su tražili od kuće do kuće u gradu Hyesanu, koji ima oko 200.000 stanovnika, rekla su dva izvora za Radio Free Asia.

"Grad će ostati zatvoren dok se ne pronađu sva 653 metka", rekao je stanovnik sjeverne pokrajine Ryanggang, u kojoj se nalazi Hyesan.

Nestanak streljiva za jurišnu pušku otkriven je 7. ožujka, kada su se vojnici 7. korpusa Korejske narodne armije povlačili s područja oko grada, koji se nalazi na granici s Kinom.

Ilustracija Projektili su ispaljeni, u Južnu Koreju treba stići američki nosač zrakoplova

Tamo su raspoređeni 2020. kako bi osigurali zatvaranje granica na početku pandemije COVID-a. Nakon što vojnici nisu sami mogli pronaći nestale metke, pokrenuta je opsežna istraga od kuće do kuće.

Oni koji ne prijave pronađene metke mogli bi biti kažnjeni, rekao je izvor, piše Daily Mail.

"Nema tragova ni nakon što je prošlo deset dana od početka istrage", rekao je.

Pa su onda vlasti pribjegle zastrašivanju i plasirale laž da je povlačenje vojske povezano sa sigurnošću Kim Jong Una.

Premještanje tako velikih snaga s pograničnog područja kako bi zaštitile Kim Jong Una ljudi bi mogli protumačiti kao da je zemlja napadnuta.

Ilustracija Silovanje, prisilni abortusi, moraju puzati, jedu insekte: Stravični detalji života u zatvorima najzatvorenije zemlje na svijetu

Prema zakonu, osoba koja neovlašteno posjeduje ili prenosi vatreno oružje, streljivo ili oružje kaznit će se kaznom rada dulje od tri godine.

Stanovnici se boje da će vlasti, ako ne bude rješenja, nasumično kazniti nekoga tko bi mogao biti potpuno nevin, rekao je dužnosnik.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju